Mille’s store Labradoodle hvalpe 2012

Mille’s store Labradoodle hvalpe født 24.1.2012

Der blev født 4 sorte hanner. ( Alle 4 hvalpe er solgt)

Vi har parret vores brune labrador Mille med vores hvide stor puddel Curtis.

Hvalpene kommer til at ligne vores tidligere små Labradoodles fra Sally og Maya se dem under “Labradoodles“.
Størrelses mæssigt kommer de til at lige “Uniques labradoodles”
Deres voksen størrelse vil være på størrelse som en normalt Labrador, ca 27-35 kg og højde ca 53-63 cm.

Mille er ca 54 cm/32 kg og Curtis ca 62 cm/28 kg.

Reserveret:
Fam Weikop, kastreret han…bur… “Chaac”
Fam. Hansen, kastreret han…bur… “Buddy”
Fam. Mortensen, kastreret han…”Sigurd”
Fam. Ankjær, kastreret han…bur…”Felix”

Depositum kr 1.000,- bør indbetales når hvalpene bliver reseveret, dog først når de er født. Konto 5990 0004006232.

Pris pr. hvalp kr 8.000,- incl depositum.

BESØG:

I naturen holder moderen hvalpene skjult for omverdenen indtil hvalpene er ca 3-4 uger. Så her hos os er moderen og hvalpene også “fredet” indtil 3-4 ugers alderen. Efter 4 ugers alderen er i velkommen til at besøge os ofte, hvalpene er dog nok først lidt sjove efter 5 ugers alderen. Giv os blot besked om hvilken dag/dage i har lyst til at besøge os, hvalpene kan dog kun klare et besøgs-tid pr dag, dog gerne af flere familier samtidig incl. alle børn. Vi lukker for besøg kl 17.00.

UDLEVERING AF HVALPE:

Vi vælger hvilken hvalp der skal bo hos hvilken familie når de er ca 6-7 uger.

Hvalpene er 8 uger den 20.3.2011 og vi udlevere hvalpen fredag den 23.3.2012. Mødetid kl 11.00 + 4 timers undervisning, afrejse ca kl.15-16.00. Hvalpen klart til at være alene fra om mandagen, vi informere jer om hvordan “alene-træningen” forgår når vi underviser jer i forbindelse med afhentningen af hvalpene. Vi underviser i div. vedr hvalpen og dens opdragelse/opvækst. Vi har ikke mindre børn med ved afhentninger pga undervisningens varighed. Husk at få læst det tilsendte matriale inden afhentning (Mail).

HUSK at vi skal have et navn fra jer til hvalpen så vi kan lave et stamtræ! Forslag til navne 

Vi kastrerer alle hanner inden de flytter her fra, det er med i prisen på 11.000,-. Jeg mener at en hanhund der ikke skal bruges i avl, får et bedre liv ved at blive kastreret, ved ikke at skulle bøvle med “drifterne” som de alligevel aldrig må/skal bruge til noget seriøst. De bliver iøvrigt kun fede hvis i fodre dem for meget. Vi fjerne blot de hormonelt styrrede instinkter så som at opsøge tæver, provokere hanner, markere territorium og være mental fraværende i de perioder hvor tæverne i omgivelserne er i løbetid.

Vi steriliserer også alle tæverne hvalpene inden de flytter hjemmefra som 8 ugers. Prisen for denne operation er kr. 3.000,-,og prisen indgår i prisen på kr 14.000,-. Vi mener ikke at der nogle kendte store ulemper ved at sterilisere dem som hvalpe og det har være helt normalt i USA i 20-30 år. Fordelene kender de fleste…ingen løbetid mv. Se mere på siden her.

Overvej lige hundegård og natbur. Husk at mange fortryder at de ikke får startet med natbur og hundegård fra starten!!
I vores hunde-butik i hallen, forhandler vi div legetøj, bure, skåle, tyggeting, tæpper, plast kurve, snore og halsbånd mv. Alt hvad man har behov for til en lille hvalp og til meget rimelige priser, billigere end internettet og butikkerne! Se evt vores webshop.

Så har jeg fundet nogle “sider” på internettet og her på min hjemmesiden, som jeg syntes I skal læse rigtig godt på inden I kommer til afhentning/undervisning, så vi ikke behøver at bruge til på disse emner….

Vacciner

Moderen er godt/ny vaccineret, så jeres hvalpe skal have første vaccine når den er ca 10-12 uger og igen 4 uger efter. Den er altså ikke vaccineret tidligere, da den bære sin mors antistoffer til den er ca 10-12 ugers alderen.
Læs mere om vacciner her.

Ormekur

Vi har behandlet jeres hvalpe med Milbemax hver 2-3 uger siden fødslen (3 gange).
Læs mere om ormekure her.

Hundefoder

Læs mere om emnet her
Info ved “før hunde kommer hjem“.

———————————————————————————————————————————————————————
Den 7.3.2012
Hvalpe har et naturligt behov for at tygge i ting, der er jo heller ikke så meget andet de kan uden hænder 😉
Man bør give hvalpe mulighed for at tygge i noget fornuftigt hver dag, ellers tygger de bare i de forkerte ting.
Vi giver dagligt hvalpene “snoller”, dvs diverse tørrede kød produkter, alt sammen helt naturligt. Rå ben får de jo også.
Det er en go ide at der altid ligger ting fremme hvalpen kan tygge i, feks oksehudsben eller rå ben. De super lækre
snoller produkter bør dog begrænses lidt, da hvalpen ellers ikke vil spise sin tørkost pga at maven er fyldt med snoller. Måske
tørkost først og så snoller bagefter ;-)…snoller er dog sund kost, blot ikke næringsholdigt nok som fuldkost.

Det er en god ide at sidde på gulvet og holde snoller produkterne i hånden og lade hvalpen spise det imens, derved lære hvalpen
at det er naturligt at dele disse meget lækre ting, så får man ikke “madforsvar” senere i livet.

Vi har rigtig mange forskellige typer “tygge-ting” i vores butik. Hvalpenes maver er vænnet til disse produkter.
Se flere billeder nederst på siden…

Buddy

Chaac

Felix

Sigurd forest og Chaac bagerst

Den 6.3.2012 (6 uger)
Så kære hvalpe ejer, så er afgørelsens dag kommer……se hvem der skal bo hos hvilken familie.

Hvalpene er ved at være nogle rigtig store drenge, de er ret så rolige, slet ikke så livlige som de fysisk mindre doodler som vi laver flest af her uden hos os. De vil dog gerne lege og er nysgerringe, men aktivitsbehovet er blot mindre en vi ofte oplever, men mor Mille er jo heller ikke ligefrem kendt for sit tempo 😉 og appetiten har de heller ikke fra nogen fremmed. Endvidere er de ikke særlig pivet, dvs de siger oftest ikke noget noget man feks kommer til at træde lidt på dem. Igen er det både mor og far de har arvet det efter. Glæder i jer ikke bare?!

I skal være velkommen til at besøge dem en sidste gang inden vi tager på ferie (Ferie den 13.3-20.3).
Mange flere nye billeder nederst på siden…

Jeg har også lagt nogle billeder ind af hvalpenes leg i haven med flere af vores andre store hunde. Det er nemmelig ret så vigtigt at hvalpe møder mange forskellige hunde i deres opvækst og at i hundeejere iøvrigt vedligeholder det efter hvalpen kommer hjem til jer. Hundene får dog kun lov at være sammen under opsyn af mig, de små skulle jo nødig lidt overlast.

 

Lysblå…FELIX

Blå…SIGURD

 

Brun…BUDDY

 

 

Grøn…CHAAC

Den 3.3.2013 ( 39 dage, 5,5 uge)
I dag fik hvalpene rå lamme ben, det er anden gang de får det, mums. De renser benene for kød, brusk og fedt mv. Når de er lidt ændre vil de også kunne knuse de bløde lamme ben og holde deres tænder fine og rene. Som 3-4 mdr kan de også spise okse knogler. Det er altså meningen at hundene skal knuse knoglerne og derved få renset deres tænder for evt tandsten. Hvalpe og unghundene får hver dag noget nyt at tykke på, diverse tørrede kød produkter og min. et par gange om ugen får de rå knogler at hygge med. Husk det er rovdyr som har et tygge behov.

Man bør give hundene ben med kød, brusk og fedt på, ikke de kedelige rørknogler med marv i, de er dog for kedelige og hundene kan og bør ikke knuse rørknoglerne da de er ufordøjlige og i øvrigt bliver tænderne ikke renset ved at slikke/gnave på disse sten hårde rørknogler. Alt andet en rørknogler er godt for hunden, og alle dyretyper kan brugen. Nogle mennesker er bange for at hunden kan komme til skade ved at knuse og spise ben/knogler, men sansynligheden er meget meget lille, jeg har endnu aldrig haft problemer med mine mange hunde og kundernes hunde i pensionene. For lidt fedt på knoglerne kan give lidt hård mave. Vi giver mest okse, får og lam, men jeg giver indimellem også kyllingskrog eller vildt hvis jeg får fingerne i det 😉
Se flere billeder og ny vægt længere nede på siden.

Den 1.3.2012
Far Curis var lige på besøg i hvalperummet. Søren fra Næstved som er ejer af Alek fra Curtis’s første kuld, var lige på besøg og hilste da også lige på de 4 små sorte halvbrødre og far Curtis.

Vores datter Julie på 12 år er den ansvarlige for Curtis’s hundetræning og de er super dygtige, for Curtis er meget nem og super samarbejdsvillig. Curtis er heller ikke bange af sig, så lidt leg på det store nye hundehus er da okay, han må selvfølgelig ikke selv hoppe ned fra taget pga risikoen for at komme til skade.

Den 1.3.2012
Hvalpene er nu 5 uger og 2 dage og de begynder nu virkelig og udvikle sig, de bliver modigere og meget imødekommende.
Deres pels bliver også længere og længere. De har en rigtig god appetit og spiser nu opblødt tørkost 2-3 gange dagligt + mors mælk.

De er allerede vant til støvsuger og meget andet larm og fysisk håndtering og de er begyndt at lege lidt med bamserne og hinanden.

Se mange flere billeder nederst på siden.

Den 21.2.2012
I dag fik hvalpene for første gang opblødt tørkost, det blev serveret på gulvet, da de lige nu ikke kan finde maden oppe i en skål, om nogle dage når de kender lugten så kommer det i en skål. De syntes de smagte godt. Det er jo ikke fordi de mangler mad, de er ret godt i stand.

Mor Mille fik også lidt rå ben idag og det begynder de små også at vise interesse for. Se flere billeder længere nede…

Den 19.2.2012
Fam. Hansen var på besøg og hyggede lidt med de små vapser, igen stadig ingen leg…meeen det kommer 😉

Den 18.2.2012
Fam. Ankjær var på besøg for at nyde hvalpene lidt, det var hvalpnes første besøg og det tog de ganske fint. De kan jo ikke holde sig vågen ret længe af gangen, men vi fik da hygge lidt alligevel.

Den 18.2.2012 (25 dage)
Hvalpene har nu fået noget mere plads, de er kommet ud af hvalpekassen og begyndt at gå rundt omkring i deres hvalpeafdelig i hvalperummet.

De er stadig ikke så gode til at gå, men de kmmer dog lidt omkring. De ser stadig rigtig dårligt. De er iøvrigt nogle små fede propper, men de skal nu nok løbe af sig med tiden. Se flere blilleder længere nede…

Den 12.2.2012 (19 dage)
Sååå begynder der at ske noget i hvalpekassen. Hvalpene har fået åbne øjne og åbne øre, de kan dog endnu ikke rigtig se noget, synet er faktisk ikke færdig udviklet som 8 ugers. De begynder at rejse sig op på deres små usikre tykke ben, de kan dog endnu ikke gå, men de kravler lidt, dog mest for at finde mor Milles patter 😉 I løbet af den næste uge begynder de at gå lidt mere. De sover stadig 95% af tiden. Se hvordan deres vægt udvikler sig længere nede på siden i vægtskemaet. Der er flere billeder nederst på siden i galleriet.

Til venstre Lysblå, nederst Blå, øverst Blå/hvid, Brun til højre.

Brun

Blå

Lysblå

Blå/hvid

Den 30.1.2012
Der sker ikke så meget i hvalpekassen, hvalpene spiser og sover og vokser.

Den 26.1.2012
Desværre var den lille grønne han død her til morgen. Måske var der noget galt med han eller måske var det et uheld, det ved vi ikke.

Den 25.1.2012
Alle drengene og mor Mille har det rigtig fint. De ligger i fødekassen i hvalperummet hvor temperaturen er ca 20 grader og der endvidere er 2 varmelamper over kassen i de første par uger. Hvalpene kan nemmelig ikke selv temperatur regulere sig her i starten.

Vores erfaring siger at alle disse drenge vil få en halvlang bølger pels lige som de andre og mindre labradoodles fra tidligere kuld.

Fødslen gik fint, dog var den noget langtrukken. Første hvalpe blev født kl 21.33 og den sidste hvalp kom kl 6.10. Den sidste hvalp (nr 6) var en meget lille tæve på 250 gram, hun var dødfødt.

Den sorte farve?! Sort er en dominant farve i generne hos hunde. Mille og Curtis kunne åbenbart ikke finde andre dominante farvegener at blive enig om. Mille er brun i mange generationer og Curtis er hvid i mange generationer, men det var bare sort de kunne blive enig om.

5 flotte drenge, Blå/hvid, Lysblå, Grøn, Blå, Brun.

Den 24.1.2012

Kl 21.33 kom den første hvalp til verden. En sort han på 425 gram…..

Den 23.1.2012
Stadig ingen hvalpe, meeen det er oppe over. Mille’s spiselyst er idag ikke så god og hendes bryster er ved at være fyldte og maven slæber næsten på jorden. Vi går ikke længere ture, det er slut, kun lidt vralten rundt i haven. Men hun er ellers glad og har det fint.

Den 15.1.2012
Mille er blevet KÆMPE STOR.

Mille plejer at lave 8-10 hvalpe så mon ikke der er det i hende igen.
Vi har motioneret Mille ved at gå ca 6 km med hende uden snor hver anden dag, men nu kniber det, så vi har skåret ned til ca 3 km fra i dag.

Det er super vigtigt at hundene er i super form når de skal føde ellers har de simpelhen ikke krafter til at føde en hel flok hvalpe.
Mille er ret så doven anlagt, så hun suser ikke rundt i de store løbegårde uden grund, men på en gå tur med os er hun normal super sporty anlagt.

 

 

 

 

Milles hvalpe født 24.1.2012