Før hvalpen kommer hjem

Vi bliver ofte spurgt hvordan man kan forberede sig på hvalpens ankomst.

Jo, der er jo en del ting man kan forberede inden hvalpens ankomst i hjemmet og en del beslutninger skal der jo også tages.

  1. Man skal blive enige om hvilke regler der skal være for den nye hund i jeres hjem, feks. må den få mad ved bordet, hvor skal den spise, skal den i møblerne, skal vi leget vildt i stuen, hvor skal hunden sove ??.
  2. Hvad med hundetræning, lovpligtig hundeansvarsforsikring…skal laves, sygeforsikring…bør altid laves, hundepension i ferien??.
  3. Arbejdsfordeling…hvem skal lufte hunden om morgenen, hvem skal samle hundehømhømer i haven, hvem skal fodre, hvem skal lufte om natten de første par uger??

VIGTIGT:

  • Er haven forsvarligt indhegnet?
  • Skal hunden have en hundegård`
  • og hvad med et nat-hundebur?

Vi mener at alle bør have et nat bur, og en hundegård er rigtig dejligt for hunden. (se mere om hundegård og hundebur).
Skal der evt. børnegitter i til stuen eller trappen??

Indkøbsliste:

  • Legetøj…. masser af legetøj, inde legetøj og ude legetøj. Feks 6-12 stykker, eller kan hunden kun lide at lege med et bestemt legetøj, kedeligt.
  • Hundesnor og halsbånd.
  • Sele og flexline
  • En stor vandskål og en madskål. (+ extra til hundegården)
  • Hundefoder/tørkost/barf
  • Mange tyggeben/hunde snoller/rå ben.
  • Hundebur/natbur.
  • Hundekurv/tæppe.
  • Pelsplejeredskaber mv.
  • Bestil forsikringer…alm forsikring og sygeforsikring.
  • Zoo-Lac fra Apoteket (hjælper på dårlig mave….U-undværlig til tørkost hunde)

Vi sælger alt..legetøj, hundefoder/barf, tyggeben, skåle, bure, kurve, tæpper og hundesnore og halsbånd til MEGET rimelige priser, ca. 30% under internetpriserne

Her er der “forslags pakker” i kan bestille, så pakker vi dem og har dem klar når i kommer. Der er evt vare der bliver udskiftet med ligende produkter, vi kontakter jer vedr evt ændringer

BUD-på-omkostninger (klik og download)

Billeder af eksempel på de ting man nok bør anskaffe når man får hvalp..fra vores butik :

Billeder fra den fysiske butik…link til webshop

Her er nogle af de ting vi normalt råder til når vi udleverer hvalpe.

Når hvalpen kommer hjem:

Hvalpen skal kun opholde sig i feks baggang/køkken i de første 7-10 dage + hundegården. Den skal slet ikke se de andre rum i huset i den periode. Den ser som 8 ugers ikke så godt og kan have svært ved at orientere sig i et helt hus og den vil derfor nemt komme til at etablere et indendørs wc hvis den ikke er under opsyn hele tiden. Og med adgang til hele huset smutter den for nemt ud af syne, og får lavet sig nogle dårlige vaner. Den skal skal knytte sig til sit alene-rum. De første 2 dage er vi hos den hele tiden og derefter skal den lære at være alene, altså at blive forladt lidt i trygge omgivelser, altså i baggang/køkken = alene-rum + hundegård. Husk at fjern alt den ikke må tygge i og tilbyd den dens egne tygge ting 24 timer i døgnet Baggang/køkken kan spærres af med evt børnegitter. Stue/børneværelser er ikke egnet som alene-rum da der er for mange ting som kan tygges i og det bliver sværere at forlade stuen i længere tid når alenetræningen skal trænes og vedligeholdes. Baggangen alene er heller ikke optimalt da vi oftes ikke gider at opholde os i baggangen i længere tid af gangen, for at gøre hvalpen tryg i den første uge og forlader vi hvalpe for længe i starten kan vi ikke se når den skal ud at tisse og den vil så etablere et wc i baggangen.

Vi råder til at hunden er i hundegård med et isoleret hundehus evt med varmepære fra første alene hjemme dag, 3 dage efter ankomst. Tilvænningen til hundegården lærer vi jer ved undervisning ved afhentning af hvalpen.

Hvalpene kan ikke holde sig 4-9 timer mens vi er på arbejde, men i hundegården kan den slet ikke lave nogle ulykker overhoved.

Natburet står i baggang/køkken om dagen og hvalpen bliver af os lagt i natburet hver gang den vil hvile, lågen er åben i dagtimerne. Om natten bliver buret sat ved siden af jeres seng i soveværelset og hvalpen sover der i med lukket låge. Forvent protest larm i de første nætter, giv ikke op alle lære det med tiden. Hvalpen luftes kl ca 2.00 om natten den føste uges tid, selvom den sover. Efter en uge er hvalpen tryg ved buret og buret bliver i baggang/køkken om natten med lukket låge og hvalpen kan nu også holde sig natten igennem. Hvalpen har adgang til buret hele dagen når vi er hjemme. Buret bør ikke lukkes om dagen. Hvalpen kan altså ikke være alene hjemme i buret, denne fysiske begrænsning vil ødelægge hunden fysisk og mentalt.

Når hvalkpen er 8 uger tisser den ca hver 20 minut når den er vågen. Den tisser ikke når den sover. Den skal endvidere ud når den har hvilet/sover og leget og spist og så hver 15-20 minut. Ofte går vi ud og den tisser ikke, men heller en gang for meget ud end en for lidt. Hold øje med hvalpen når den er vågen HELE TIDEN, så lære man hurtigt hvordan ens hvalp ser ud når den skal tisse. Alle kan se når en hund skal lave stort, selvfølgelig kun hvis man holder øje med den 100% af tiden.

Når hvalpene flytter her fra er de kun vant til at besørge ude på græsset og kender ikke til at gøre det indenfor, men det kan man hurtig ødelægge ved ikke at holde øje med den hele tiden i de første uger. Husk de spiser næsten det samme som en voksen hund men deres blære er meget lille endnu.

2-4 tissetåre på gulvet så skulle i have lært dens signaler 😉 Ingen afføring på gulvet!

Den første uge eller to skal hvalpen altså blot være i baggang/køkken og evt hundegård til de heldige hunde. Den skal lære dens nære omgivelser at kende, baggang/køkken + hundegård + evt haven og selvfølge jer dens nye familie, den skal blive tryg, den skal lære at lege med jer, i skal lære den at kende på alle måder. Undgå for mange gæster og den skal nok ikke med på for mange ture den første uges tid.

Vi informere om alt dette i detaljeret og mange flere nyttige emner vedr hvalpen og dens opvækst når i får undervisning i forbindelse med udlevering af hvalpen.

Dyrlæge besøg efter hjemkomst:

Hvalpen er tilset at vores dyrlæge ca når den er 7-8 uger. Sundhedsbog udleveres ved afhentning. Dyrlægen isætter en chip og given en puppy vaccine.

Bestil til til vaccine og sundhedseftersyn når hvalpen er ca 11-12 uger.

Hunde kan ikke vaccineres effektivt før de selv kan danne antistoffer som ca 10-12 ugers. Så at vaccinere dem tidligere gavner kun dyrlægens pengepung. Hvis hvalpenes moder ikke er vaccineret kan man dog prøve at vaccinere en yngere hvalpe og håbe at den trods alt danne liiidt antistof ud fra vaccinen. Vores mødre er dog altid godt vaccineret. Mødrene giver altså deres antistoffer til hvalpen via råmælken og disse antistoffer dækker hvalpen til den er ca 12 uger.

Når hvalpe er ca 10-12 uger (bedst 12 uger) kan man vaccinere med flere forskellige mærker vaccine. Vi fortrækker den fra “Nobivac” da den holder i 3 år. Man kan dog god lade sin hund sundhedstjekke hvert år eller hver andet år 🙂