Lotus’s Doodledoodle

Lotus’s Doodledoodle født den 26.10.2015

Der er ikke flere hvalpe til salg.

Vi har fået 10 mellem størrelsen Dooodledoodler hvalpen.
5 sorte og 5 lys/gylden hvalpe.
3 sorte hanner, 2 sorte tæver og 4 lyse hanner og 1 lys tæve.
De sorte hvalpe kan med alderen få mange nuancer af sort/grå/sølv.

Mor Lotus er vores store størrelse sort/grå Flatdoodle F1 . Hun er en blanding mellem en Flatcoated Retriever og en konge Puddel. Hun er ca 60 cm i skulderhøjde og vejer ca 29 kg.
Far Cardiff er en mellem størrelse Welchdoodle F1 “Cardiff”. Han er blandet af en welch springer spaniel og en mellem puddel. Han er ca 45 cm i skulder højde og vejer ca 16 kg.

Deres hvalpe voksen størrelse :
Tæver 15-20 kg og 45-52 cm i skulder højde.
Hanner 24-30 kg og 52- 62 cm i skulder højde.

Vi har endnu ikke nogle kuld Doodledoodle der er voksne, så vi ved ikke med sikkehed hvordan de kommer til at se ud, men mon ikke de kommer til at ligne de andre doodler som har 50% puddel og 50% retriever.
Så vi for forventer at pelsen vil blive som forældrene, lang klippepels som skal redes fri for død pels og som ikke fælder.

For at komme på ventelisten, skal man kunne acceptere både de lys/gyldne og de sorte hvalpe. Vi vælger hvilket væsen der passer bedst til hver enkelt familie. Man kan dog godt beslutte at man kun vil have en sort!

Reserveret :’
Fam. Gordon Kjeldsen, Lys/gylden, kast han “Eddie” GRØN
Fam. Svendsen, kast han Lys/gylden. “Scooter” LYSGRØN
Fam. Bomholt, steril tæve. lys/gylden “Jackie” RØD
Fam. Hasmark, kast han, Lys/gylden BRUN
Fam. Kaspersen, kast han/ steril tæve. Lys/gylden. GRÅ “Baldur”
Fam. Schmidt Nielsen , kast han. Lys/gylden. BLÅ “Pelle”
Fam. Jørgensen, kast han, sort, LYS “Anton”
Fam. Stovstrup, kast han, sort. BLÅ/HVID BUR
Fam. Lyhne, tæve, sort. LILLA.
Fam. Lange, steril tæve. LYSRØD “Alba”

Prisen på hvalpene er kr. 10.000,-.
Depositum på kr. 1.000,- bør indsættes på konto 5990 0004006232 ved bestilling, rest beløbet betales ved afhentning feks med dankort. Men i prisen er sundhedsundersøgelse hos dyrlægen, chip mærkning, 3 ormekure, 5-6 timers undervisning ved afhentning + livslang hjælp til opdragelse mv.

BESØG

I naturen holder moderen hvalpene skjult for omverdenen indtil hvalpene er ca 3-4 uger. Så her hos os er moderen og hvalpene også “fredet” indtil 3-4 ugers alderen. Efter 4-5 ugers alderen er i velkommen til at besøge os ofte, hvalpene er dog nok først lidt sjove efter 5-6 ugers alderen. Giv os blot besked om hvilken dag i har lyst til at besøge os, hvalpene kan dog kun klare et besøgs-tid pr dag, dog gerne af flere familier samtidig incl. alle børn. Besøg modtages gerne kl 11.00. (Hvis man kun kan aflægge “et besøg” så kom når hvalpene er min 6 uger, for inden da er de ikke specielt sjove)

UDLEVERING AF HVALPE:

Vi vælger hvilken hvalp der skal bo hos hvilken familie når de er ca 7 uger.

Hvalpene er 8 uger den 21.12.2015 og vi holder undervisning/udlevere af hvalpene 26.12.2015. Mødetid kl 11.00 + ca 6-7 timers undervisning. Hvalpen er klare til at være alene fra ca 3 dage efter ankomst i hjemmet, vi informere jer om hvordan “alene-træningen” forgår når vi underviser jer i forbindelse med afhentningen af hvalpene. Vi underviser i div. vedr hvalpen og dens opdragelse/opvækst. Vi har ikke mindre børn (min alder 10 år) med ved afhentninger pga undervisningens varighed, men vi forventer at både mor og far er med. Husk at få læst det tilsendte matriale inden afhentning (Mail). Undervisning på andre dage end dem vi tilbyder/har planlagt, koster kr. 2.000,- extra. Forlænget ophold er muligt, mod merpris på 250,- den første uge og 500,- de efterfølgende uger.

HUSK at vi skal have et navn fra jer til hvalpen så vi kan lave et stamtræ! Forslag til navne 

Vi tilbyder at få hannerne kastreret lige inden de flytter her fra, prisen er kr. 800,- mod de normale ca kr. 2.000,- ved en ældre hund. Hvalpene skal heller ikke gå med krave på eller ligende, der er overhoved ingen pleje i forbindelse med denne meget tidlige kasteration pga hvalpenes størrelse. Jeg mener at en hanhund der ikke skal bruges i avl, får et bedre liv ved at blive kastereret, ved ikke at skulle bøvle med “drifterne” som de alligevel aldrig må/skal bruge til noget seriøst. De bliver iøvrigt kun fede hvis i fodre dem for meget. Vi fjerne blot de hormonel styrede instinkter så som at opsøge tæver, provokere hanner, markere territorium og være mental fraværende i de perioder hvor tæverne i omgivelserne er i løbetid. Det er dog ganske frivilligt om man vil bruge “tilbudet”.

Som noget nyt er vi begyndt at tilbyde at sterilisere tæve hvalpene inden de flytter hjemmefra som 8 ugers. Prisen for denne operation er kr. 3.500,-, mod de normale ca 4.500,-. Vi mener ikke at der nogle kendte ulemper ved at sterilisere dem som hvalpe, det er feks helt normalt i USA. Fordelene kender de fleste…ingen løbetid mv. Se mere på siden her.

Man kan bestille et metalbur med cover hos os (Natbur). Se mere her… husk at give os besked i god tid.

Overvej lige hundegård og natbur, se mere her.. Husk at mange fortryder at de ikke får startet med natbur og hundegård fra starten!!

I vores hunde-butik uden i hallen, forhandler vi div legetøj, skåle, tyggeting, tæpper, plast kurve, snore og halsbånd mv. Alt hvad man har behov for til en lille hvalp og til meget rimelige priser, billigere end internettet og butikkerne! (men ingen flotte lokaler 😉

Vi har altid hunde foder på lager, prisen for vores 1 kvalitetes hvalpefoder er kr. 365,- for 13 kg eller kr. 685,- for 2 sække a 13 kg (26 kg). Hvalpene spiser ca 150 gram dagligt i 8 ugers alderen, og de spiser ca 4-600 gram dagligt når de er 5-6 mdr. Foderet kan holde i min 12 mdr. Se mere om hundefoder her..

Så har jeg fundet nogle “sider” på internettet og her på min hjemmesiden, som jeg syntes I skal læse rigtig godt på inden I kommer til afhentning/undervisning, så vi ikke behøver at bruge til på disse emner.

Vacciner

Moderen er godt/ny vaccineret og giver hendes antistoffer til hvalpene via råmælken, så jeres hvalpe skal have første vaccine når den er ca 12 uger og igen 4 uger efter. Den er altså ikke vaccineret tidligere, da den bære sin mors antistoffer til den er ca 12 ugers alderen.
Læs mere om vacciner her.

Ormekur

Vi har behandlet jeres hvalpe med Milbemax hver 2-3 uger siden fødslen (3 gange).
Læs mere om ormekure her.

Hundefoder

Læs mere om emnet her.

Info ved “før hunde kommer hjem“.

Den Mexicanske hundehvisker Cesar Milan, fortæller rigtig godt om hundepsykologi, se videoer med ham på siden “Hunde aktivering” punkt 10.
og denne her video er super at se inden man afhenter hundehvalpen….se også nr 2-3-4.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

HUSK AT GIV OS BESKED HVOR MANGE I KOMMER TIL UNDERVISNING DEN 26.12.2915.

Den sidste tæve i kuldet, den 25.12.2015 HUN ER SOLGT!!

Den 23.12.2015

Den 23.12.2015 (8 uger)
LYSERØD er stadig til salg (lysrød var hendes halsbånds farve)
Hun er ret så korthåret og meget glat i pelsen på kroppen, men har mange krøller på hendes store øre. Vi forventer hun får en noget anderledes pels i forhold til hvad vi er vant til med doodler, altså uden krøller og langt pels på kroppen. Vi forventer dog at hårene på ørene og brystet evt andre steder på kroppen bliver langt, som en Flatcoated Retriever. Hun kommer nok til at fælde som en almindelig hund gør, ala Flatcoated retriever. Meeeen vi er dog aldrig sikre.

Hendes væsen er ret lige til. Hun er en “mellem hund”, glad, absolut klog, modig og stabil, kærlig og mellem legesyg.


Lysrød den 23.12.2015…er hun ikke bare SMUK ??

Lysrød den 23.5.2015

Den 11.12.2015 (6,5 uge)

Den 10.12.2015
Når i sidder og kikker på div videoer med hvalpene og prøver at danne jer et indtryk af dem, så husk at når hvalpene kommer hjem til jer, så har de ikke de andre hunde at leg med og i bliver der nye bedste legekammerater og forældre/højere rangernede hjælpere. Lige nu gør de lidt tilfældig hvad der lige falder dem ind eller hvad de bliver lokket til at interessere sig for.
Ikke alle starter sammen interesse samtidig. Nogle får først smag for at lege med bamser, andre finde os mennesker super interessante, andre igen lege helst fangeleg/kampe med vennerne og andre tænker på al det lækre man kan spise. Interesserne ændre sig fra dag til dag. For alle hvalpene vil hygge, lege og spise mv.

I skal så fra første minut beslutte i hvilken retning hvalpens interesser skal gå. Det er ikke meningen man blot skal sætte sig ned og kikke på hvad hvalpens hjerne selv kan finde på at interessere sig for. Man skal forslå den nogle gode hobbies, feks søgeleg..lede efter bamse eller mad eller mennesker eller penge. Eller div tricks, eller dogdancing. (se under HUNDE AKTIVERING) Hvis man syntes en hund skal interessere sig for bolde, så skal man ikke reagere på at den komme med bamsen, men blive meget glad og begejstret når man/i selv tilbyder en bold i stedet. Kan i lide en hund der sidder stille når i hygger, så hjælpe den til at sidde stille og giv den positiv opmærksomhed for det og overse dens tegn på at den ønsker at være livlig/lege. Det er jer der bestemmer hvad der skal være sjovt i jeres hjem. Vær en leder 🙂

Og man kan måske undgå den underlige hobby mange danskere tilbyder deres hunde…at snuse til tis fra andre hunde. Det er ikke en naturlig beskæftigelse for ulve, for i naturen bor der ikke andre ulve der kan tisse i gruppens område. Ulve bruger næsen til at snuse efter mad i stedet for. (søgeleg eller spor)

Her hos os prøver vi at give hvalpene nogle forskellige gode oplevelser og interesser fra starten. (prægning)
Vi prøver at “udsætte” dem for en variation af oplevelser der ruster den godt til livet i menneskeverdenen. Feks vi håndtere den fysisk ret så varieret, så de er forberedt, for de skal jo pelsplejes og derigennem også håndteres ret så meget og de skal også kunne acceptere at blive fastholdt mv i andre situationer. Lyde og larm er også vigtigt. Forskellige mennesker, hunde og nye omgivelser skal opleves. Gode lege skal opstartes og mange smage skal tilvendes.

MEN når hvalpen kommer hjem til jer skal i forsætte denne prægning eller er vores forarbejde spildt.

Men om al dette til undervisningen 🙂

Lidt billeder fra i dage … husk det er et brøk del af et sekund udtryk på billederne…


Lysgrøn


Blå


Lys


Grøn


Rød


Lysrød


Grå


Lilla


Brun


Blåhvid


Lysrød ligger og lysgrøn sitter.


Tisse kontrollerende afspærring 😉


Lys han elsker sin kasse 🙂

Den 1.12.2015 (34 dage)
Her er 2 nye videoer med bøllerne…se om i kan finde dem blandt Labrador hvalpene.

Video 1

Video 2

Den 24.11.2015 ( 28 dage)
Hvalpene er begyndt at lege med hinanden og os. Det er ikke så mange minutter om dagen endnu, men hvor er de søde og smukke.

Her er et sove billlede, hvor de sover sammen med en flok legekammerarter der var på besøg.

Den 17.11.2015 (22 dage)

Så er de begyndt at få råt kød at spise, de får selvfølgelig også stadig mælk fra mor 🙂
Dette er deres første måltid 🙂

Den 15.11.2015 (20 dage)
I dag kom hvalpene så ud af fødekassen, ud på gulvet i den store verden.

Den 15.11.2015
Her er hvad vores hunde får at spise. “Barf”…råt kød i en harmonisk balance mellem kød, fedt og knogle. Vi tilsætter fiskolie og naturlig vitamin/grønt.

Hvalpene starter nu som 3 ugers med at få hakket kød nogle gange om dagen. Som 8 ugers kan de også æde kyllinglår med knogler. Lammebenene kan de dog ikke knuse 100%, før de er lidt ældre.

Det er altså en skrøne at hunde ikke må spise kylling knogler. Det er helt naturlig for ulve og ræve og hunde at spise fugle. Husk alt er RÅT.

Den 8.11.2015 (13 dage)
Så er de fået øjne og kan vælde lidt rundt i fødekassen. Meen der gå nogle uger endnu før de bliver rigtige sjove og mobile.

Den 5.11.2015 (10 dage)

Den 26.10.2015
Der kom 10 hvalpe, 5 sorte og 5 lys/gylden hvalpe.
3 sorte hanner, 2 sorte tæver og 4 lyse hanner og 1 lys tæve.
De sorte hvalpe kan med alderen få mange nuancer af sort/grå/sølv.

Billed af store sorte mor Lotus og mellem strørrelse lyse far Cardiff